Zand RecyclingEagle BurgmannDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Renovatie De Helsdeur

Poly Products verzorgen de renovatie van het zoutscherm bij gemaal ‘De Helsdeur’ in Den Helder. Een bijzonder project, wat in zeer korte tijd van start is gegaan: het vervangen van het 49 jaar oude composieten zoutscherm bij gemaal De Helsdeur.

De belangrijkste functie van de twintig schotten is het bestrijden van de zouttong die bij het schutten van de sluis het land indringt. Om dit te voorkomen hangt vier meter onder water een veertig meter lang composieten zoutschot. Het veertig meter lange scherm hangt tussen de vier en acht meter onder water. Het zorgt ervoor dat zout water weer wordt afgevoerd naar zee, in plaats van landinwaarts. Het originele scherm is na een halve eeuw trouwe dienst aan het einde van zijn levensduur gekomen. Een aantal segmenten was zelfs losgebroken: er moest dus snel geschakeld worden.

In de video zie je hoe de zoutschotten zijn vervoerd vanuit onze fabriek naar Den Helder. Eenmaal daar is het een kwestie van voorzichtig uitladen en de schotten op het drijvende ponton krijgen. Vervolgens kan de duiker onderwater aan de slag om de schotten te bevestigen. Wat een knap staaltje werk hé!