Zand RecyclingSTC-KNRM Offshore SafetyDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Feestelijke sleuteloverdracht voor Smart Factory van Wilo

September 2019

 

De sleutel voor de toekomst

Feestelijke sleuteloverdracht voor Smart Factory van Wilo

 

WESTZAAN. Tijdens een feestelijke ceremonie is symbolisch de sleutel voor de Smart Factory van de Wilo Groep overhandigd. Na 36 maanden bouwtijd is Wilo begonnen met het betrekken van het ultramoderne productiecomplex. In oktober wordt de nieuwe gedigitaliseerde fabriek in bedrijf genomen. “We zijn trots dat we vandaag één van de belangrijkste mijlpalen van Wilo vieren”, aldus Georg Weber, hoofd van de afdeling Technologie van de Wilo Groep, in zijn openingstoespraak.

 

In aanwezigheid van meer dan 80 betrokkenen bij het project, waaronder architecten, vertegenwoordigers van de verschillende bouwvakbonden, dienstverleners en medewerkers van Wilo werd met de overhandiging van de sleutel het officiële startschot gegeven voor het betrekken van de fabriek van de toekomst.

 

“Het Ruhrgebied heeft de potentie de grootste ‘smart’ agglomeratie van Europa te worden. In de regio zijn al tal van projecten in aanbouw, die zich in die richting ontwikkelen,” aldus Georg Weber. “Onze hoofdvestiging is daarmee niet alleen van grote betekenis voor ons bedrijf, maar vormt ook onze bijdrage aan het in ontwikkeling zijnde ‘Smart Urban Area Ruhrgebied’.” De keuze voor Dortmund Hörde als vestigingsplaats toont volgens Weber duidelijk de betrokkenheid bij de regio: “Dortmund is sinds de oprichting in 1872 de thuisbasis van Wilo. Met de complete nieuwbouw van het WiloPark op een oppervlakte van meer dan 26 voetbalvelden tonen we onze historisch gegroeide verbondenheid met de stad en de mensen die hier leven en investeren we in onze toekomst en die van Dortmund.”

 

Met de Smart Factory opent het bedrijf uit Dortmund een 55.000 m2 groot productie- en ontwikkelingsbedrijf volgens Industrie 4.0-standaard. Het indrukwekkende gebouw biedt ultramoderne werkplekken en zal in de toekomst het vlaggenschip van de innovaties van de technologiespecialist zijn. “De slimme productie zal niet alleen machines en werkplekken onderling verbinden, maar biedt ook een ideale omgeving die creativiteit en nieuwe ideeën mogelijk maakt,” stelde Weber. Vanaf september zullen de eerste medewerkers hun werkplekken betrekken, eind oktober moet de eerste pomp van de band lopen. Aan het eind

van zijn toespraak bedankte Weber de betrokken medewerkers en de bouwpartners voor hun inzet en samenwerking.

 

Op tijd en binnen budget

Het grootste bouwproject in de geschiedenis van het bedrijf werd gedurende zeven jaar zorgvuldig gepland. “Ondanks de complexiteit van het project zijn wij zowel binnen de gestelde tijd als binnen het budget gebleven,” aldus Martin Linge-Boom, van het Wilo bouwteam. “Dit is dan ook een bijzondere dag voor ons, omdat de overdracht het hoogtepunt van een succesvolle en uitzonderlijke samenwerking van alle betrokkenen betekent,” zei Holger Herchenheim, manager van het totale project van het WiloPark.

 

Grootste industriële project in Noord-Rijnland Westfalen

De Wilo Groep bouwt momenteel in Dortmund op een terrein ter grootte van 194.000 m2 met het WiloPark een compleet nieuw hoofdkantoor. Het WiloPark is momenteel het grootste industriële bouwproject in Noord-Rijnland-Westfalen. Productie, administratie, product-ontwikkeling en klantenservice zullen worden samengebracht op één enkele locatie in het Ruhrgebied.

 

www.wilo.nl

 

meer nieuws