Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuwe hoog-efficiënte roestvrijstalen 10-inch bronpompen van KSB

Zwanenburg, maart 2023 - KSB heeft als uitbreiding een nieuwe serie bronpompen op de markt gebracht met de naam UPA S 250. Toepassingsgebieden van de pompen zijn onder meer de algemene watervoorziening, landbouw, waterafvoer in de mijnbouw en grondwaterbeheer alsmede algemene drukverhoging.



Dankzij de geoptimaliseerde hydrauliek-geometrie bereiken de pompen van dit type hoge rendementen. Door een slijtvaste uitvoering met metalen slijtringen en lagers van siliciumcarbide wordt het energieverbruik, ook bij verhoogd zandgehalte in het water, over de jaren heen tot een minimum beperkt. De UPA S 250 is voorlopig in drie verschillende hydrauliekgrootten leverbaar.
De capaciteiten liggen tussen 60 en 400 kubieke meter per uur. De maximale opvoerhoogte bedraagt 360 meter. Alle gegoten onderdelen zijn van fijngegoten roestvrijstaal 1.4408 of als optie 1.4517 vervaardigd.



Op verzoek zijn de nieuwe pompen ook leverbaar in combinatie met de hoog-efficiënte elektromotoren van de serie UMA-S. Bij deze aandrijvingen gaat het om synchroonmotoren met permanentmagneten. Deze onderscheiden zich van conventionele asynchroonmotoren door een aanzienlijk hoger vermogen en een geringere warmteontwikkeling. Hierdoor zijn, vergeleken met asynchroonmotoren, kortere terugverdientijden mogelijk.



Voor aansturing is een frequentieregelaar nodig. Door de aangepaste capaciteiten kan de bedrijfswijze exact op de behoefte worden afgestemd, waardoor extra energiebesparings-mogelijkheden ontstaan. Bovendien reduceert dat - afhankelijk van het type installatie - de inschakelfrequentie en daarmee de belasting van de pomp op de wikkeling. Dat veroorzaakt minder slijtage en zorgt voor een langere levensduur.



Voor bedrijf zonder frequentieregelaar past KSB de waaierdiameter van de UPA S 250 nauwkeurig aan het gewenste bedrijfspunt aan. Zo is ook bij continubedrijf verzekerd dat de grafieken afzonderlijk op de behoeften zijn afgestemd en geen energie wordt verspild. De pomp is volgens ACS (Franse drinkwatercertificering) gecertificeerd voor toepassing met drinkwater en voldoet aan de eisen van het Duitse Ministerie voor Milieu.



KSB is een van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg