Zand RecyclingEagle BurgmannDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuwe afdekkingen voor RWZI

Poly Products werkt in opdracht van rioolwaterzuiveringsinstallatie Zaandam-Oost aan een drijvende afdekking. Het gaat eigenlijk om twee afdekkingen, met beide een totale diameter van 26 meter. Inmiddels is de laatste fase bereikt.

Beide afdekkingen zijn geplaatst! In de timelapse kan je zien hoe eenvoudig en vlot die werkzaamheden zijn verlopen. Er was minimale overlast voor het waterzuiveringsproces. De zuivering is inmiddels weer volledig in bedrijf: de installaties kunnen er weer tientallen jaren tegenaan!

Taartpunten
De afdekkingen zijn gemaakt uit ‘taartpunten’ van elk 9.750 millimeter uit één stuk. 24 taartpunten vormen samen een complete afdekking. Ze zijn slechts 65 millimeter dik en wegen ongeveer 250 kilogram per stuk en blijven daardoor prima drijven.

Afvalwater
De rioolwaterzuiveringsinstallatie zuivert het stedelijk afvalwater. Het afvalwater uit riolen wordt gezuiverd voordat het in het oppervlaktewater terecht komt. Het inkomende vuile water wordt in een aantal stappen gezuiverd.